Elbakajen i Västerås Foto: svt/Rebecka Segelström

Inget brott bakom dödsfall i bil vid Elbakajen i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ingen misstanke om brott kring den person som hittades död i en bil på sjöbotten vid Elbakajen i Västerås. Mannen som hittades i november förra året har varit anmäld försvunnen i flera år, meddelar polisen i Västmanland på sin hemsida.

Det var den 24 november förra året som en avliden man hittades i en bil vid Elbakajen i Västerås. Räddningstjänsten genomförde övningar nere vid kajen och fann en bil på sjöbotten vid dykningarna. I bilen fanns även en död person.

Redan samma dag som bilen hittades meddelade polisen att det troligen inte låg något brott bakom händelsen. Nu är det bekräftat att just så är fallet. ”En rättsmedicinsk undersökning har utförts och det finns inte någon misstanke om brott bakom dödsfallet”, skriver polisen på sin hemsida.

Försvunnen sedan 2012

Den person som anträffades avliden har identifierats som en man, född 1947, som anmäldes försvunnen 2012. Anhöriga har underrättats.

Polisen har inte någon ytterligare information att lämna i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.