Foto: Jakke Röntynen

Intensiv polisinsats efter skjutning på Bjurhovda

Under natten har en intensiv polisinsats pågått i Västerås, det efter gårdagskvällens skjutning vid ett gym på Bjurhovda. Men än finns ingen gripen.

– Nej, tyvärr inte, säger Thomas Gustafsson, LKC-befäl hos polisen på fredagsmorgonen.

Det var vid sjutiden på torsdagskvällen som en man i 60-årsåldern sköts utanför ett gym på Bjurhovda i Västerås. Mannen ska ha skjutits med flera skott och flera personer ska ha setts fly ifrån platsen.

Under kvällen och natten har polisen sökt efter misstänkta, med bland annat helikopter och hundpatruller, och också genomfört en teknisk undersökning av den avspärrade platsen.

Har ni tagit något i beslag eller gjort några viktiga fynd?

– Det kan jag inte kommentera just nu, säger Gustafsson.

Polisen bearbetar nu också de tips som kommit in och har bland annat knackat dörr i området för att lokalisera och kunna höra eventuella vittnen.

– En viktig sak i det tidiga skedet är ju att säkra de vittnesmål som finns, att få höra alla samstämmiga uppgifter. Det är ofta väldigt tidskrävande men det måste göras, säger Thomas Gustafsson, LKC-befäl hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer