Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör humorgruppen Bröderna Slut inviga traktorns viloplats. Foto: Maja Tengnér/SVT

Känd rondelltraktor har hittat hem: ”En stor dag för Sura men en liten för mänskligheten”

Uppdaterad
Publicerad

Den har gäckat förbipasserande vid fontänen och rondellen vid 66:an, ibland med en tomte bakom ratten. Nu har musikgruppen Bröderna Sluts traktor hittat hem till Stenhuset i Surahammar. Och invigningen gick helt i kanaljerna Bröderna Sluts tecken.

Musikgruppen Bröderna Sluts traktor är välbekant för många som bor i Surahammar eller har passerat igenom orten. Först stod deras Fordson Major vid fontänen, sedan i rondellen vid 66:ans avfart till Surahammar. Nu har den fått ett permanent hem vid Stenhuset.

Men på en invigning med Bröderna Slut kan vad som helst hända. Den intet ont anande kommunstyrelseordföranden Johanna Olofsson (M) kom för att klippa band, men det slutade med att hon blev nersprayad av vattenpistoler som hade delats ut till barnen i publiken av Peter ”Helge Slut” Håkansson.

I videon ser du när kommunstyrelsens ordförande blir blöt.

De är Bröderna Slut

Humorgrupp från Surahammar som bland annat framför sagorna om Pettson och Findus.

Bröderna Slut har 9 medlemmar, var och en med sin egen scenpersonlighet.

De har skrivit låtar som ”Haru hunni bunn hunn” och Kaffe.

Bröderna Slut belönades med en grammis 1996.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.