Knivskar man till döds i Västerås – döms till livstids fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 46-årig man döms till livstids fängelse för mord efter att han knivskurit en annan man i halsen i en bostad i Västerås. När ambulans anlände hittades offret i trappuppgången.

Det var den 24 februari som den knivskurna mannen hittades i trappuppgången med livshotande skador. Den 3 mars avled mannen på sjukhus.

46-åringen har erkänt att han skurit offret i halsen men förnekar att han haft avsikten att döda honom. 46-åringen hade inget tidigare otalt med offret men hade fått för sig att en närståendes mobiltelefon fanns kvar i offrets bostad efter en fest.

När 46-åringen knackade på hemma hos offret och inte fick något svar på var telefonen fanns slog det slint varpå han attackerade med kniven han tagit med sig. Efteråt gick han ut ur bostaden, låste upp sin cykel och cyklade hem. Väl hemma hittade han telefonen som han letat efter.

Västmanlands tingsrätt dömer nu mannen till livstid och menar att brottet är särskilt hänsynslöst med tanke på att det utfördes bakifrån och utan förvarning. 46-åringen ska även betala totalt 250 000 kronor i skadestånd till offrets familj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.