Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har nått vägs ände med vad vi kan göra”, säger Anna Thunell, ordförande för Tekniska nämnden, Västerås stad. Foto: Daniel Brodén/SVT

Västerås stad vädjar till elsparkcyklisterna: ”Ta ert ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Västerås stad har tagit emot den skrivelse som Synskadades Riksförbund lämnat in. I den larmar de om faran som synskadade utsätts för när elsparkcyklarna står felparkerade.

– Jag vill vädja till alla som framför elsparkcyklar. Snälla tänk er för, säger Anna Thunell, ordförande för Tekniska nämnden, Västerås Stad

Hon har nyligen fått skrivelsen på sitt bord.

– Vi välkomnar den och ser fram emot att föra en dialog om det här, säger Anna Thunell.

Sedan i juni har Västerås Stad satt upp särskilda riktlinjer för elsparkcyklister. Bland annat zoner med parkeringsförbud och uthyraren ska ta ansvar för att kunderna informeras om att elsparkcyklar inte lämnas så att de står trafikfarligt eller hindrar andra. Trots det kvarstår problemet med de felparkerade fordonen.

– Som vi ser det så har vi kommit till vägs ände med vad vi kan göra, säger Anna Thunell.

I klippet får du höra hur Västerås kommun arbetar med att ta itu med de felparkerade elsparkcyklarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.