Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det blir mycket köbildning emellanåt, säger Per Moen, enhetschef ambulansen om trafiken på E18 i dagsläget. Foto: Johan Bjernevall/SVT

Ambulansen om ombyggnationen av E18: ”Vi ser minskade risker att bli stående”

Uppdaterad
Publicerad

Genom åren har det ofta varit trafikolyckor och långa köer på E18-sträckan mellan Västjädra och Köping. När sträckan nu ska byggas om till motorväg hoppas ambulansen i Köping på bättre framkomlighet och patientsäkerhet.

Ungefär två–tre gånger per dag åker Köpingambulansen på E18. Men sträckan mellan Köping och Västjädra har försvårat deras framkomlighet längst E18.

Det beror på att det är en 2+1 väg på sträckan, vilket gör att ambulansen inte ska köra förbi när de endast är en fil. I ställer måste föraren slå av blåljusen och vänta in att det blir tvåfiligt så att det går att köra om på ett tryggt och säkert sätt.

– Det blir en påverkan på patientsäkerhet att vi inte kommer fram med ett fritt flöde, säger Per Moen, enhetschef ambulansen, Köping.

Se klippet för att höra vilken tidsvinst Per Moen uppskattar att ambulansen kommer att göra när sträckan blir motorväg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ombyggnationen av E18 Köping-Västjädra

Mer i ämnet
Mer Västmanland
Mer Nyheter