Foto: SVT

Köping Stars klara för basketligan

Publicerad

Efter 36 år kommer nu Köping åter få ett lag i basketligan. Köpings Stars blev klara för att kliva upp en liga efter matchen mot Djurgården i veckan.

– Kul för staden, kul för oss, kul för hela organisationen att vi går upp och lyckas sätta Köping på kartan, säger Michael Axelsson Kaltak, spelare i Köping Stars.

Hur tror ni att ni kommer klara av basketligan?

– Bra hoppas jag.

Basketligan kräver förändringar

Anledningen till att laget äntligen lyckats ta sig till basketligan tror huvudtränaren i Köping Stars beror på ett bra lag, bra träningar och stöttning från människor runt om laget. I och med klivet upp kommer det dock krävas en del förändringar.

– Vi måste höja oss både på planen och utanför, säger Panagiotis Nikolaidis, huvudtränare Köping Stars.

Det är dock inte bara laget som behöver bli ännu bättre utan även golvet i Karlbergshallen i Köping.

– Det är ett krav från basketbollförbundet att vi måste ha ett parkettgolv som de spelar med i övriga Europa, säger Panagiotis Nikolaidis.

Spelar sista hemmamatchen

Idag, lördag, klockan tre spelar Köping Stars sin sista hemmamatch mot AIK. Det är det enda laget som de förlorat mot den är säsongen.

– Det ska bli kul. Nu får de komma hit och möta vår publik, säger Michael Axelsson Kaltak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.