Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när räddningstjänsten jobbade på platsen mot den kraftiga villabranden. Foto: Robert Gustavsson/SVT

En död efter kraftig villabrand i Kolbäck: ”Har ännu inte identifierat personen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inte kunnat identifiera den person som avled och hittades i villan som brann utanför Kolbäck på tisdagsmorgonen. I villan bodde endast en person utan nära anhöriga.

Tidigt i tisdags morse vid 06.32 kom larmet om en villabrand i Lyckhem utanför Kolbäck i Hallstahammars kommun. Räddningstjänst var på plats med flera enheter och fick kontroll på branden vid åtta tiden.

07.30 påbörjades rökdykning, och strax där efter hittades en person, som fördes med ambulans till sjukhus.

– Vi har inte kunnat identifiera personen som hittats, sa Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson RLC Mitt, under tisdagen

Branden kommer utredas

Enligt uppgifter från räddningstjänsten slog öppna lågor ut från fönstren på nedervåningen och en kraftig rökutveckling syntes från huset.

Polisen har startat en utredning med brottsrubriceringen allmänfarlig vårdslöshet men misstänker inte att någon avsiktligen har tänt på villan.

Även Mälarenergi var på plats för att säkerställa vattentillförsel och att spillvattnet togs om hand eftersom området är ett vattenskyddsområde.

Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats vid en kraftig villabrand i Kolbäck. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer