Kvinna åtalas för mutförsök vid körkortsprov i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha kuggat uppkörningen för sjunde gången försökte en kvinna i 70-årsåldern att muta en inspektör på Trafikverkets förarprov i Västerås. Kvinnan ska ha tagit fram en bunt med 500-lappar och försökt ge dem till inspektören, som vägrade ta emot dem. I stället anmälde han henne till polisen.

En kvinna i 70-årsåldern hade stora brister i sin körning när hon skulle ta körkortsprov i Västerås i april. Inspektören valde att avbryta provet, och köra tillbaka till Trafikverkets körkortskontor. Men enligt inspektören ville kvinnan inte gå med på att bli kuggad. I stället tog hon fram en sedelbunt med 500-lappar och försökte ge den till honom.

Inspektören sade stopp och hoppade ur bilen. Då följde kvinnan efter honom med sedelbunten, enligt hans vittnesmål till polisen. Kvinnan polisanmäldes, och åtalas nu för mutbrott.

Kvinnan förnekar brott. Hon uppger i förhör att hon har körkort från ett annat land, som inte är giltigt i Sverige. Sedan hon kom till Sverige har hon övningskört i 3 år, både privat och i körskola. Hon menar att hon ville visa inspektören hur mycket hon hade övningskört, och att hon därför tog fram papper ur väskan. När hon tog ut papperet föll några sedlar ut på marken, enligt kvinnan. Hon menar att hon inte hade för avsikt att muta inspektören.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.