Polistekniker parkerade på Råby i Västerås. Foto: Ludvig Westerström/SVT

Kvinna hittad död i Västerås – misstänkt släppt fri

Uppdaterad
Publicerad

En man anhölls på tisdagen på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp sedan en kvinna hittats död i en bostad på Råby i Västerås. Han har nu släpps på fri fot sedan misstankarna försvagats.

Mannen och kvinnan, som är i 75-årsåldern, ska enligt polisen känna varandra sedan tidigare. Mannen greps på plats och kunde efter tidiga förhör anhållas. En åklagare inledde en förundersökning om mord alternativt dråp. Men nu släpps han efter försvagade misstankar. Polisen anger på sin hemsida att misstankarna avskrevs efter att utredningsåtgärder vidtogs. Man tror istället att det rör sig om ett dödsfall utan misstanke om brott.

Mannen förnekade brott enligt Karolin Hellsberg, åklagare. Förundersökningen i ärendet pågår dock, och svar på vidtagna utredningsåtgärder inväntas innan åklagare beslutar om den ska avslutas eller ej.

Försvagade misstankar

Varför misstankarna försvagats eller vilka svar som inväntas innan nya beslut tas kommer inte att kommenteras innan förundersökningen är avslutad, skriver polisen.

Anhöriga underrättades på tisdagen. Bostaden spärrades av och en teknisk undersökning gjorde i bostaden under tisdagen enligt Magnus Jansson Klarin, RLC-befäl polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer