Kvinnorna har begränsad ekonomi – männen vill slippa kraven

Publicerad

Beteendevetarna Rana Mansor och Joanna Pettersson på Mälardalens högskolan har undersökt fenomenet sugardejting. Något de fått tampas med i arbetet är: personer som inte dykt upp till bokade möten, skyddade telefonnummer och ifrågasättande under intervjuerna.

– Ämnet är tabubelagt och inget man vill förknippas med. Det svåraste var att få männen och kvinnorna att prata om sina upplevelser, berättar Rana Mansor.

I studien har de intervjuat sugardaddys och sugarbabes, tio personer som sugardejtar. Fem kvinnor och fem män som berättade om sina erfarenheter.

I studien framkom att kvinnorna och männen såg väldigt olika på sugardejtingen och gjorde det av olika anledningar. 

– Kvinnorna hade begränsad ekonomi och upplevde avsaknad av stöd hos anhöriga, medan männen ville uppleva en skillnad från sitt vardagliga liv, med krav från vänner och familj, säger Joanna Pettersson.

I klippet ovan berättar beteendevetarna Rana Mansor och Joanna Pettersson om männens och kvinnornas syn på sugardejtingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.