Genrebild. Foto: TT

Pappa lämnade barn i badkar utan uppsikt – döms för framkallande av fara

Uppdaterad
Publicerad

En man i Köping döms för framkallande av fara för annan efter att ha lämnat sitt barn i badkaret utan uppsikt. Mannen har erkänt att han lämnade barnet i badkaret, men menar att det inte var så lång stund.

Det var i juni förra året som ambulans tillkallades med anledning av ett tillbud. Ett litet barn hade lämnats utan uppsikt sittande i en badstol i badkaret och därefter påträffats liggande, delvis under vattenytan.

Fördes till sjukhus

Barnet fördes till sjukhus och bedömdes vara “trött, slapp och loj”. Enligt utredningen fick barnet inga skador.

Exakt hur länge barnet lämnades ensam i badkaret är oklart, men enligt tingsrättens bedömning handlar det om en och en halv till två minuter.

Gick iväg för att röka

Enligt utredningen har mannen inte medvetet utsatt barnet för en risk. Men genom att lämna badrummet för att röka och dricka energidryck, menar tingsrätten att han utsatt barnet för fara genom oaktsamhet, som är så allvarlig att den ska anses som grov.

Mannen döms till villkorlig dom och 40 dagsböter á 50 kronor. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.