Foto: SVT

Leon, 15, har fått nog av rasismen på isen – ska polisanmäla alla påhopp

Uppdaterad
Publicerad

Ishockeyspelaren Leon Cadei Hackley, 15 år från Västerås, har fått nog av rasistiska påhopp under matcherna. Från och med nu kommer han att polisanmäla alla som kallar honom något rasistiskt på isen.

– Jag har spelat en hel säsong och hört det hela tiden. Nu när den är över, kan jag lika bra berätta vad som har hänt, och ta upp det här. Det är verkligen inte okej och det borde få konsekvenser, säger Leon Cadei Hackley.

Att säga till domaren eller ledarna har inte gjort någon skillnad, så nu kommer Leon att polisanmäla all form av rasism på rinken.

– Jag har berättat det för både domarna och tränarna, och när tränarna säger till domarna, så säger de att de ska kolla på det här. Men de hör det inte, det är viskningar i sarghörnen, säger Leon Cadei Hackley.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.