Foto: SVT

Man åtalad för knivmord på Myrorna

Uppdaterad
Publicerad

I dag åtalas den 50-årige man som misstänks för mordet på en kvinna på Myrorna i Västerås.

Det var i mitten av januari som mannen knivhögg kvinnan ett flertal gånger inne i Myrornas butik i Västerås. Skadorna medförde kraftiga blödningar och hon dog två dagar senare på sjukhus.

Åklagarens bevisning är omfattande. Sju vittnen kommer att berätta om hur de sett mannen attackera kvinnan med kniv. Även en polis ska höras om hur mannen vid gripandet hade en kniv i sin hand och uttalat att han huggit kvinnan.

Knivöverfallet på Myrorna i Västerås

Åklagaren åberopar även skriftlig bevisning, däribland hotfulla sms från mannen till kvinnan.

Misstankarna om att det skulle röra sig om hedersrelaterat våld tillbakavisas av åklagaren.

Kvinnan, som var i 30-årsåldern, har tidigare haft en relation med mannen och hon hade tidigare anmält honom för hot. Då, i oktober förra året, ville hon att han skulle beläggas med kontaktförbud.

Den 50-åriga mannen häktades kort efter gripandet. Under häktningsförhandlingen erkände mannen gärningen, men hävdade att han inte menade att döda kvinnan utan skada henne.

Mannen misstänks ha lidit av en allvarlig psykisk störning både vid gärningen och vid undersökningen.

Rättegången startar den 27 mars och beräknas pågå i tre dagar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivöverfallet på Myrorna i Västerås

Mer i ämnet