Man gripen efter bråk med två kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Under kvällen har polisen gripit en man i 45-årsåldern som är misstänkt för misshandel och hot mot två kvinnor.

Bråket skedde i Haga i Västerås strax före klockan 19 på fredagkvällen. Två kvinnor uppgav att de blivit misshandlade och hotade av en 45-årig man.

– Anmälan ringdes in och under tiden vi begav oss mot platsen har mannen avvikit, säger Mats Länn, på polisen i Västerås.

Känd sedan tidigare

En av kvinnorna ska ha blivit blåslagen av misshandeln men behövde inte uppsöka sjukhus. En polis som kommer till platsen påbörjar letandet och efter en stund kunde mannen lokaliseras och gripas. Gripandet gick lugnt till enligt polisen.

– Den gripne och den misshandlade ska känna varandra sedan tidigare. Vid misshandeln ska mannen ha använt någon form av tillhygge, säger Mats Länn.

45-åringen som gripits är nu misstänkt för grov misshandel alternativt misshandel samt olaga hot. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.