• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

En man hittades död i en lägenhet i Hallstahammar. Polisens tekniker var på plats för att göra en undersökning. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Man hittad död i Hallstahammar – misstänkt gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades död i en lägenhet i Hallstahammar i Västmanland på onsdagskvällen. Polisen bekräftar nu att en misstänkt person är gripen.

Vid 21-tiden på torsdagskvällen bekräftade polisen att en man i 30-årsåldern som varit anhållen i sin frånvaro, gripits på annan ort.

Mannen som är skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden, ska enligt polisen frivilligt ha gått in på polisstationen i Kristianstad.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha sagt att han var efterlyst för mord i Västeråstrakten.

Hittades död i lägenhet

Det var på onsdagskvällen som en en man i 30-årsåldern hittades död i en lägenhet i centrala Hallstahammar. Han hittades av en bekant.

– Den döde hade skador som gjorde att polisen kunde misstänkta brott, och med anledning av hur det såg ut i lägenheten, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström som leder förundersökningen.

Carl-Johan Norström, kammaråklagare. Foto: SVT

Lägenheten spärrades av och polisens tekniker undersökte brottsplatsen.

– De kan ge en bedömning till vad som kan vara orsaken till dödsfallet, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

Anhöriga blev underrättade om dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.