Man i 55-årsåldern anhållen för mordbrand i Västeråsgallerian – nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern har anhållits, misstänkt för mordbrand i gallerian Punkt i centrala Västerås natten mot torsdagen. Mannen ska enligt vittnen ha befunnit sig på platsen vid tidpunkten för brandens anläggande.

– Mannen har inte själv lämnat så mycket uppgifter, men han nekar till brott, säger åklagare Helena Lundgren.

Det som pågår i nuläget är ett brett arbete för att kartlägga vad mannen har gjort under natten, men även om det finns andra intressanta personer som befunnit sig i området vid tidpunkten för brandstarten, berättar åklagare Helena Lundgren vid åklagarkammaren i Västerås.

– Det är frågan om klassiskt polisarbete gällande tänkbara motiv. Vi har inget känt idag, säger hon.

Branden på Punkt i Västerås

Spridningsrisken var överhängande

Enligt de första uppgifterna från räddningstjänsten var spridningsrisken överhängande. Mannen har själv inte lämnat särskilt mycket uppgifter, men han nekar till brott.

– Jag har anhållit honom på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Han greps i anslutning till brottsplatsen. Vittnesuppgifter talar för att mannen ska ha varit på platsen vid tidpunkten för brandens anläggande, ungefär vid 1.30-tiden i natt, säger Helena Lundgren.

Oklart om öppning

Hela gallerian har hållits stängd under tordagen på grund av röklukten och fastighetsägaren meddelade SVT via mail på torsdagen att skadorna på Espresso-lokalen och en intilliggande kiosk har fått omfattande skador. 

– Alla kommer inte kunna öppna i morgon. Information till våra hyresgäster går ut i skrivande stund, säger  Tariq Boholm, affärsområdeschef Klövern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Punkt i Västerås

Mer i ämnet