Man omkom efter trafikolycka mellan Köping och Munktorp

Uppdaterad
Publicerad

Olyckan inträffade vid 23-tiden på onsdagskvällen på väg 558 mellan Köping och Munktorp. Mannen som var i 40-årsåldern körde av okänd anledning av vägen och ådrog sig livshotande skador enligt Region Västmanland.

Polisen kunde senare bekräfta att mannen omkommit av sina skador. Hans anhöriga har ännu inte underrättats av polisen då mannen härstammar från ett annat EU-land.

– Processen fortsätter, men vi tror att den kan ta lång tid (att underrätta familjen) så vi går ut med uppgifterna nu, säger Mathias Rutegård presstalesperson polisregion Mitt.

Flydde i bil

Polisen kallades till platsen för ett misstänkt inbrott hos ett företag i Köping under onsdagskvällen. En man i 40-årsåldern kunde snart gripas på platsen. Den andra misstänkte, också han en man i 40-årsåldern, flydde vidare i en bil och en polispatrull följer efter honom.

– Mannen flyr från ett misstänkt brott, men patrullen hinner inte ikapp mannen och är inte i direkt närhet när olyckan inträffar, säger Mathias Rutegård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.