Döms för våldtäkt mot 14-årig pojke i bil – fick kontakt på Tiktok

Uppdaterad
Publicerad

25-åringen fick kontakt med en 14-årig pojke på sociala medier. När de möttes tvingade han pojken till oralsex, enligt tingsrätten. Han döms mot sitt nekande till våldtäkt mot barn.

Mannen och pojken fick kontakt via Tiktok, skrev på Snapchat i några dagar och träffades i januari. Enligt pojken tvingades han till oralsex i mannens bil, vilket ska ha avbrutits när en person anlände. 25-åringen ska, enligt pojken, ha utgett sig för att vara 19 år.

”Målsäganden har lämnat en sammanhängande och efter frågor förhållandevis detaljerad berättelse”, skriver Västmanlands tingsrätt i domen och menar att den styrks av pojkens samtal med andra.

Mannen döms till tre års fängelse och 240 000 kronor i skadestånd. Han förnekar brott och säger att han trodde personen var 17 år. SVT har sökt hans advokat. Pojken är hemmahörande i Västmanland och mannen på annan ort i Mellansverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.