Ett maskerat gäng gick till attack mot en högerextrem fest i Kolsva. Foto: SVT

Maskerat gäng i attack mot högerextrem fest

Uppdaterad
Publicerad

I lördags vid halv 5 kom ett 30-tal maskerade personer till Folkets park i Kolsva där några personer höll på att förbereda inför en fest som skulle hållas på kvällen. Det maskerade gänget slog sönder flera bilar och misshandlade två personer men försvann sedan snabbt från platsen.

En man fick föras med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Polisen har ännu inte någon misstänkt och vill inte uttala sig om det kan handla om bråk mellan extrema grupper.

– Snacket går ju att de som hyrde här skulle vara högern och att de som var här och bråkade skulle vara vänster falang av något slag men det är inget som jag kan bekräfta, säger Steen Jensen som hyrde ut lokalen.

Ville hyra lokal för grillfest

Men han tror att ryktena stämmer. Det var för ett par veckor sedan som Steen fick ett samtal från en kvinna som ville hyra Folkets park för en större fest med grillning och musik. Då tyckte han inte att det var något ovanligt eller anmärkningsvärt men när polisen hörde av sig och ställde frågor började han ana oråd.

– I det här fallet vart jag lite misstänksam eftersom polisen hade ringt mig två gånger och när de verkade misstänksamma så började jag ju ana att det kunde vara någonting på gång, säger Steen Jensen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.