Skulle bygga bubbelpool – nu måste Fagerstahallen renoveras för miljoner

Publicerad

Vid bygget av en bubbelpool i Fagerstahallen har det upptäckts fuktskador. Det är fortfarande oklart hur skadorna kom till. Renoveringen uppskattas kosta mellan 5-9 miljoner kronor.

Bygget av bubbelpoolen var i full fart i Fagerstahallen när fuktskador upptäcktes under en platta. Skadan var väl gömd enligt Mikael Karlsson, tillförordnad fastighetschef.

– Vi hade inte sett det om vi inte rivit upp golvet, säger han. 

Hade detta kunnat förebyggas?

– Vi vet ännu inte orsaken, så det är svårt uttala sig om det kunnat upptäckas tidigare.

Den uppskattade kostnaden för renovering ligger mellan 5-9 miljoner kronor, men kan komma att förändras enligt Mikael Karlsson. Skadans omfattning är fortfarande oklar och för tillfället pågår en större undersökning av hallen.

– Vi håller på med en inventering. Ett företag som är specialiserade på simhallar ska se över hela fastigheten. De vet var de ska leta och vad de ska titta på, säger han.

Bubbelpoolen kommer vara färdig vid årsskiftet, men renoveringen kan leda till att delar av Fagerstahallen stängs av under 2020. Hur länge är fortfarande oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer