Foto: Kristian Sigurjonsson / SVT

Misstänkt mordförsök på skola i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En pojke har blivit attackerad med tillhygge på Skiljeboskolan i Västerås. En annan elev på skolan har gripits misstänkt för mordförsök sedan han självmant kommit in på polisstationen.

Vid 13.30 på torsdagen larmades polis om att det skett en misshandel på Skiljeboskolan i Västerås. En minderårig pojke skadades och fördes till akuten med ambulans. Det är oklart vilka skador pojken fått, men läget är stabilt enligt polisen.

Pojken attackerades med någon form av stickvapen i skolans lokaler, varpå flera personer slog larm till polisen.

– Vi har säkrat ett föremål, men vi har inte hunnit styrka att det är samma vapen som använts, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson, till SVT Västmanland.

En person är gripen

Enligt polisen handlar det om ett bråk mellan två elever och den ena har blivit gripit. Eleven kom in självmant med sin förälder till polistationen.

– Vi ska förhöra både offret och den misstänkte. Vi ska försöka ta reda på vad för motiv som legat bakom händelsen, sedan går vi vidare med utredningen på andra sätt, säger Johan Thalberg.

Polisen har spärrat av platsen med anledning av att en teknisk undersökning ska genomföras. Polis finns även på plats för att samverka med skolan.

Brottsrubriceringen är försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.