Misstänkt bombman i Västerås omhäktad på nytt – hittat fler explosioner

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som misstänks för inblandning i flera sprängningar runt om i Västerås har nu begärts omhäktad och är dessutom misstänkt för ytterligare fyra sprängningar. Totalt misstänks mannen för nio sprängningar runt om i Västerås.

– De rubriceras som grovt brott mot lagen om brandfara och explosiva varor, säger Carl-Johan Norström, åklagare.

Det var i slutet av januari i år som den 40-årige mannen misstänkt ha orsakat en explosion i en lägenhet på Skiljebo i Västerås. Mannen ska enligt åklagare Norströms teori ha försökt tillverka en bomb och skadats vid hanteringen av sprängmedlen.

I mars i år misstänkes mannen för fyra nya sprängningar, detta efter att polisen tagit del av tekniskmaterial från mobiltelfeoner.

– Det är explosioner utomhus på olika platser, berättade Carl-Johan Norström, vid omhäktningen i mars.

Omhäktas på nytt

Nu snart två månader senare begärs den misstänkta bombmannen omhäktad på nytt. Mannen är nu misstänkt för explosionen i lägenheten samt ytterligare åtta sprängningar runt om i Västerås.

– För de åtta ytterligare explosionerna finns det en medmisstänkt som har varit med vid samtliga åtta explosioner, säger Carl-Johan Norström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.