Det var i tisdags eftermiddag som polisen larmades till ett bostadsområde på Bjurhovda i Västerås efter en skjutning. Foto: Robert Reinholdsson

Misstänkt gärningsman häktad efter skjutning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för synnerligen grov misshandel i samband med skottlossningen på Bjurhovda i Västerås har häktats.

Misstankarna mot mannen som greps på tisdagen strax efter skjutningen har stärkts. Det menar kammaråklagare Frieda Gummesson, som begärde honom häktad under fredagsmorgonen.

– Vi har hållit ytterligare förhör med honom och i morgon kommer jag att begära honom häktad, sa Gummesson på torsdagen.

Skjutningen på Bjurhovda

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel efter skottlossningen då en person fördes till sjukhus med skador på underkroppen.

Under eftermiddagen hölls häktningsförhandlingen mot mannen i Västmanlands tingsrätt, där han häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vapenbrott. Enligt VLT nekar 22-åringen genom sin försvarsadvokat Jacob Asp till anklagelserna. Häktningsbeslutet kommer trots det inte att överklagas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen på Bjurhovda

Mer i ämnet