Foto: Caroline Slotte/SVT

Misstänkt mordförsök i centrala Västerås – 20-årig man skadad och förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har knivskurits vid en busshållplats på Resecentrum i Västerås, och han har förts med ambulans till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Mannen var inte talbar när han bars in i ambulansen.

Enligt Region Västmanland har mannen svåra skador, men hans tillstånd uppges under tisdagsförmiddagen vara stabilt. Mannen opereras akut.

Avspärrningar sattes upp vid resecentrum i Västerås, och platsen var avspärrad till strax innan 11 på tisdagen. Enligt uppgifter från platsen handlar det om skador i armen och på sidan av kroppen. Skadorna ska vara allvarliga. Larmet inkom till polisen 08.04 på tisdagsmorgonen. Ingen person är ännu gripen.

Knivskärningen vid resecentrum i Västerås

– Det pågår en rad utredningsåtgärder på plats, bland annat förhör med vittnen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson, Polisen region Mitt.

En teknisk undersökning på platsen är inledd. Polisen letar också efter ett vapen i närområdet.

Busstrafiken påverkades av händelsen. Till SVT Västmanland meddelar Svealandstrafiken att fyra anställda haft fullt upp med att dirigera passagerare rätt på platsen, ett arbete som uppges ha gått bra.

Foto: Ludwig Vesterström/SVT
Foto: Caroline Slotte/SVT
Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivskärningen vid resecentrum i Västerås

Mer i ämnet