Bostaden i Surahammar är avspärrad. Foto: Sofie Tejre/SVT

Misstänkt har förhörts – och släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den person som är skäligen misstänkt för vållande till annans död efter ett dödsfall i Surahammar på lördagen har släppts på fri fot. Åklagaren ser inget skäl att hålla personen frihetsberövad.

Brottsrubriceringen för händelsen i Surahammar är vållande till annans död.

Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst berättar att man hållit förhör med en misstänkt person under dagen idag.

Vad har framkommit i förhör ?

– Jag kan inte lämna några detaljer. Men efter förhören har åklagaren gjort bedömningen att personen inte behöver vara frihetsberövad, säger Robin Simonsson.

Kvarstår misstankarna?

– Personen är fortfarande misstänkt. Men det finns flera indikationer som säger att det inte ska ha funnits några indikationer på att vålla någon skada.

Handlar det om någon form av olycka?

– Kan inte gå in på vad som har hänt. Men det finns inga misstankar att personen skulle skada utredningen på något sätt.

Vad händer nu?

– Utredningen fortsätter, den avlidnes kropp kommer att undersökas och ytterligare tekniska undersökningar kommer att göras.

Har den misstänkte och den avlidne någon form av relation?

– Det kan jag inte gå in på, säger Robin Simonsson.

Enligt Åklagarmyndigheten finns det inte någon annan misstänkt i fallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer