Misstänkt mordförsök i Köping – man livshotande skadad

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits, misstänkta för mordförsök på varandra efter ett bråk i Köping.

– Båda ska ha skadats med någon form av stickvapen. En av dem är allvarligt skadad, säger Mats Länn vid polisen.

Vid 18.19 på torsdagskvällen fick polisen in larm från boende om ett bråk i ett trapphus i ett område nära sjukhuset i Köping. På bilder från platsen syns blodspår i trapphuset vid en ytterdörr.

Två män i 20-årsåldern fördes med ambulans till Västerås sjukhus. Enligt Region Västmanland var en inledningsvis livshotande skadad. Den andra hade lindriga skador.

– De ska ha skadats med någon form av stickvapen. Vi har varit på plats på sjukhuset, men det är i nuläget oklart vad som har hänt, sa Mats Länn, befäl vid polisens regionledningscentral, på torsdagskvällen.

Anhölls för mordförsök i Köping

Männen greps och på fredagsmorgonen anhölls de. De är skäligen misstänkta – den lägre misstankegraden – för mordförsök på varandra.

– Utredningen pågår intensivt. Vittnen har befunnit sig runt omkring adressen så det finns vissa vittnesuppgifter, säger åklagaren Henrik Skoglund som är förundersökningsledare.

VLT rapporterar att en av de anhållna häktades på söndagen. 18-åringen är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Mannen vårdas, under polisbevakning, på sjukhuset i Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.