En tonårspojke i Sala blev utsatt för misshandel med något vasst föremål och opererades akut under torsdagsmorgonen för livshotande skador. Foto: Niklas Hagman

Misstänkt mordförsök i Sala – pojke svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke hittades svårt skadad av polisen i Sala under natten mot torsdag.

– Han har en skada som kan liknas vid att han blivit utsatt för en misshandel med något vasst föremål, säger Joar Källman, ledningsbefäl vid polisen.

Pojkens skador är livshotande och han opererades akut, enligt Region Västmanland. Han var inte vid medvetande när han fördes med ambulans till sjukhus, uppger polisen.

Larmet kom in till polisen vid klockan 02 natten mot torsdag. En förundersökning om mordförsök har inletts.

Polisen har inte gripit någon misstänkt för brottet men har under torsdagsnatten säkrat fynd på platsen. Vilka fynd det handlar om vill polisens presstalesperson Tobias Ahlén Svalbro inte gå närmare in på. Inte heller om dessa fynd kan leda till frihetsberövanden.

Tidigt på torsdagen flyttades tonårspojken till ett annat sjukhus av medicinska skäl. På grund av brottets art går inte polisen in närmare på vilket.

– Det är av väldigt stor vikt att vi får höra målsägande, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.