Flera polispatruller var på plats vid Pettersbergs centrum och sökte efter den eller de som ska skadat en man i 40-årsåldern med ett knivliknande föremål. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Två män gripna efter misstänkt mordförsök i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern skadades svårt med ett knivliknande föremål av en annan man i samband med ett bråk vid Pettersbergs centrum i Västerås. Polisen har gripit två män misstänkta för försök till mord.

Det var vid 12.20-tiden som polis larmades efter att en man i 40-årsåldern hamnat i bråk med en en annan man. Under bråket skadades mannen i 40-årsåldern av den andra mannen med ett knivliknande föremål.

– Vi har många vittnen på plats och har nu många uppgifter att samla in i ärendet, sa Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, i inledningsskedet.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans.

– Han har livshotande skador, så vi vet inte när vi kommer kunna höra honom, säger Daniel Wikdahl.

Under eftermiddagen sökte polisen efter den misstänkta gärningsmannen, som kort efter bråket lämnade platsen.

– Vi spårsäkrar platsen och söker med hund i området, säger Daniel Wikdahl.

Klockan 15 på fredagseftermiddagen meddelade polisen att de i samband med en husrannsakan gripit två män i 20-årsåldern för försök till mord.

– Utredningsarbetet ledde fram till husrannsakan och gripandet. Vi har nu lämnat platsen och de gripna männen kommer att förhöras så snart som möjligt. Därefter kommer åklagaren ta beslut om de kommer att anhållas eller inte, säger Linda Vinge, vid polisen i Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.