På lördagen hittades en allvarligt skadad person på Johannisbergs camping i Västerås. Foto: Robert Reinholdsson

Misstänkt mordförsök i Västerås – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick larmet vid 13-tiden på lördagen om en allvarligt skadad person på Johannisbergs camping i Västerås. På plats kunde den skadade personen höras kort av polisen innan avfärd mot sjukhus. En annan person som befann sig på platsen greps misstänkt för att ha utfört skadorna.

– Gripandet gick lugnt till. Vi har sedan pratat med vittnen och ska sedan försöka höra den misstänkte också under dagen, säger Daniel Wikdahl presstalesperson RLC Mitt.

Det var en privatperson som träffade på den skadade personen utomhus och som sedan larmade polisen. Flera patruller larmade ut tillsammans med ambulans. Där hittades omedelbart den skadade personen och i närheten även en annan person som kunde gripas misstänkt för mordförsök.

Få uppgifter

Polisen är förövrigt mycket förtegna om vad som hänt på platsen och vill heller inte gå ut med varken ålder eller kön på de inblandade.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning som kommer att ske omgående.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.