Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har pågått en stor polisinsats i Bjurhovda i Västerås under söndagskvällen, med anledning av en skottlossning där en person har avlidit. Foto: SVT

Man död efter skottlossning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern avled efter en skottlossning i Västerås i området Bjurhovda under söndagskvällen. En stor polisinsats pågår.

Larmet om en misstänkt skottlossning i stadsdelen Bjurhovda i Västerås kom vid 19.30-tiden på söndagskvällen, vilket TV4 var först med att berätta. Vittnen uppger att de hört ett flertal skott avlossas vid platsen.

– Vi har gjort en teknisk utredning för att säkra fynd. Det var ljust ute så det finns även vittnen till händelsen. Vi kommer också att knacka dörr i området, säger Pelle Vamstad.

Dödsskjutning på Bjurhovda 2023

Ingen gripen

Parallellt med detta söker man en eller flera gärningsmän.

– Jag kan inte uttala mig om det är en eller flera gärningsmän, vi försöker skapa en lägesbild just nu, säger han vid 23-tiden på söndagskvällen.

Man vet inte heller vilket motiv som kan ligga bakom dödsskjutningen.

– Vi har inga uppgifter om gängkoppling, men det är självklart något vi utreder, med tanke på rådande läge, säger han.

Brottsrubriceringen är mord och grovt vapenbrott. Ingen är ännu gripen.

Under kvällen har det pågått en stor polisinsats på plats och området är avspärrat. En polishelikopter har flugit över Västerås under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Bjurhovda 2023

Mer i ämnet