E18 mellan Köping och Västjädra Foto: Trafikverket

Motorväg mellan Köping och Västerås

Uppdaterad
Publicerad

När vägen mellan Köping och Västerås stängs av leds tung trafiken om genom Köping. Nu kräver kommunen att vägen breddas.

Köping kommuns politiker har i ett remissvar till Trafikverket påpekat att E18, sträckan mellan Västerås och Köping, måste byggas om till motorväg. Som sträckan ser ut idag klarar den inte av en trafikolycka eller ett vägarbete, utan måste då helt stängas av. Trafiken leds i de här fallen om genom Köping, vilket politiker och boende inte tycker är lämpligt.

-Dels kan det ske trafikolyckor med all trafik genom stan, säger Sverker Lindberg som är chef för Gatu- och Parkavdelningen i Köping.

Han påpekar också att mycket farligt gods transporteras den här sträckan.

Politikerna i Köping trycker nu på och menar att det är av största vikt att E18 breddas, åtminstone någon gång under tiden för den nationella transportplanen som sträcker sig fram till 2025.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.