Motorväg mellan Strö och Västjädra – nytt steg i processen

Uppdaterad
Publicerad

Nu tas ett nytt steg i processen att göra om E18 mellan trafikplats Strö och trafikplats Västjädra till tvåfilig motorväg. Vägplanen går ut för granskning och under tisdag och onsdag hålls möten i Hallstahammar och Köping.

Där ska till exempel kommunerna, markägare längs sträckan och pendlare få information och kunna lämna synpunkter på förslaget.

– Syftet är ju att vi ska försöka göra det här så bra som möjligt för alla, säger Lars Königsson, projektledare på Trafikverket. Hör honom berätta mer i klippet.

Byggstart tidigast 2022

I ungefär ett år har det varit tyst om det efterlängtade vägprojektet där E18 från trafikplats Strö i Köping till trafikplats Västjädra utanför Västerås ska göras om från dagens 2+1-väg till motorväg.

Men i och med att regeringens gav besked om finansiering i höstas kan nu projektet gå framåt, säger Lars Königsson. Byggstart blir dock först om några år.

– Jag skulle säga att vi jobbar på så fort vi kan. De pengarna som finns anslagna är till runt 2022 och det är också vad vi siktar på. Alltså en byggstart tidigast 2022, säger han.

  • 5 mars  klockan 18.00, Hallstaparken, Hallstahammar
  • 6 mars klockan 18.00, Folkets hus, Köping

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.