Hälleskogsbrännan vid utsiktsplatsen Grävlingsberget är ett populärt mål för utflykter. Foto: Karl David Englund/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Naturen har lockat ut tusentals under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Många västmanlänningar har under 2020 tagit sig ut i länets naturreservat och andra platser i naturen. Ett sätt att umgås med avstånd.

– Det är absolut många fler som tagit sig ut i våra naturreservat; både sådana som även annars är ute men även mycket nya besökare – naturovana som vi kallar dem, säger Ylva Norén naturreservatsförvaltare Länsstyrelsen.

Kraftig ökning av besökare

Vid länets största naturreservat, Hälleskogsbrännan, ligger utsiktsplatsen Grävlingsberget där man har besöksräknare och under 2020 besökte över 53 000 personer platsen. Siffran för 2019 var 40 000 besök.

– Vi hoppas kunna behålla folk ute i naturen, få särskilt naturovana som precis börjat komma ut i naturen att fortsätta, säger Ylva Norén.

I klippet berättar Länsstyrelsen mer om besöksboomen och arbete med naturreservaten.

Naturen har varit ett populärt ställe att träffas under 2020. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.