Mattias Björlestrand (C): ”Samtliga politiker i Norberg vill ju att det ska gå bra för Norberg” Foto: Jenny Berggren/SVT

C i Norberg vill få fler i sysselsättning

Uppdaterad
Publicerad

Se över pendlingsmöjligheterna till jobb på annan ort och öka samarbetet med lokala näringslivet för att fler skapa fler lokala jobb. Det är exempel på vad ett av oppositionspartierna, Centerpartiet, i Norberg vill satsa på.

Medan Socialdemokraterna lyft skolresultaten som en av de viktigaste frågorna i Norberg, lyfter Centerpartiet sysselsättning.

–Alla ska ha en sysselsättning. Det kan vara utbildning, det kan vara jobb eller möjlighet att pendla till jobb på annan ort. Vi vill behålla så många som möjligt i Norberg och att man ska kunna sysselsätta sig, säger Mattias Björlestrand, Centerpartiets förstanamn på listan till kommunfullmäktige.

Val 2018 – #dinröst

Fler svar inför valet i SVT:s valkompass

Centerpartiet vill bland annat vill se över pendlingsmöjligheterna till jobb på annan ort, exempelvis tåg i tätorten, och möjlighet till yrkesutbildning på orten.

– Vi vill också utöka samarbetet med näringslivet. Vi tror ju att småföretagen är de som skapar flest nya jobb, säger Mattias Björlestrand (C).

Vad tycker partierna – och håller du med? Här hittar du SVT:s valkompass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet