Foto: Ludwig Vesterström /SVT

Hör krögaren Jonas känslor om de lättade restriktionerna: ”Vi jublar ju allihopa”

Uppdaterad
Publicerad

1 juli försvinner de reglerade öppettiderna för restauranger och barer, samt regeln för antal personer per sällskap på uteserveringar.

– Det känns fantastiskt, det går åt rätt håll. Pandemin håller på att lägga sig men det är fortfarande inte slut. Men för restaurangbranschen är det underbart, säger Jonas Fredsvik, krögare från Fagersta.

I och med att smittspridningen i Sverige har minskat så inleds nu steg två i den planerade avvecklingen av coronarestriktionerna.

För restaurangbranschen innebär det att de reglerande öppettiderna till klockan 22.30 försvinner. Sällskap på uteserveringar kommer inte längre behöva anpassa sig efter de begränsningsregler som funnits innnan.

– Det är klart att det kommer ge mer pengar, jag tror att människor är väldigt sugna på att komma ut, säger Jonas Fredsvik.

Restauranggäster inomhus får nu sitta max åtta personer per sällskap, tidigare var det fyra. Bestämmelser gällande sittande servering och att hålla avstånd kvarstår.

I klippet möter vi  krögaren Jonas från Fagersta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.