Se bilderna från rivningsarbetet av den gamla betongfabriken i centrala Västerås. Foto: Melker Blomberg/SVT

Nu rivs betongfabriken i Västerås

Publicerad

Nu har rivningen av den 70 år gamla betongfabriken börjat. Den gamla fabriken i centrala Västerås var Sveriges äldsta i drift och den har producerat betong till närområdet i över 70 år.

Rivningen görs för att ge plats åt den framväxande stadsdelen Mälarporten. För ett par veckor sedan invigdes den nya fabriken på Hacksta industriområde i Västerås, som ersätter fabriken som nu rivs.

– Vi är nöjda med den här processen. Från stadens sida är vi glada över att Thomas Betong är nöjda med sin nya plats. Tack vare att de flyttar så kan vi utveckla staden för västeråsarna. Det är en win-win för båda parter, säger Sanna Edling, projektchef för projekt Mälarporten, i ett pressmeddelande.

Fabriken beräknas vara riven i slutet av året och då övertas fastigheten av Västerås stad. Än så länge är det inte klart vad ytan kommer att användas till.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.