Ny ägare för ABB Industrigymnasium

Publicerad

ABB-industrigymnasium har fått en ny ägare. Fredrik Svensson, vd för Aktiebolaget Arvid Svensson, tar över verksamheten.

– Grunden till att jag går in som ägare är att jag tycker att det är en rolig och spännande sak att arbeta med. Det ska bli stimulerande att jobba med en skola som har en entreprenörsprofil, det är något som ligger mig varmt om hjärtat, säger Fredrik Svensson till SVT Nyheter Västmanland.

Tydligare ägare

ABB Industrigymnasium har ungefär 450 elever i Ludvika, Sala och Västerås och har tidigare ägts av 18 lärare vid skolan. Ägarna har under en tid sökt efter en ägarlösning som stärker och långsiktigt tryggar framtiden.

– Jag välkomnar att det blir en tydlighet i ägarskapet så att vi kan fokusera på en ännu bättre teknikutbildning för våra elever, säger Agneta Berliner, vd för ABB Industrigymnasium.

– Med så många ägare har det funnits olika syn mellan dem på varför man äger en del av skolan. Nu blir det lättare att driva igenom de saker som vi beslutar oss för att göra, säger Fredrik Svensson.

”Fråga om återväxt och tillväxt i regionen”

– Som verksam inom näringslivet ser jag hur avgörande behovet av kunniga medarbetare är. Bra utbildning och bra skolor är det absolut viktigaste området för Sveriges näringsliv och konkurrenskraft. Det är en fråga om återväxten och tillväxten här i regionen, säger Fredrik Svensson.

ABB Industrigymnasium grundades 1994 och är en av Sveriges första friskolor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer