Satsningen på Återbruket i Köping ska leda till att flyttkartonger får ett längre liv och samtidigt gynna miljön positivt. Foto: TT

Här får flyttkartongerna nytt liv i Köping

Publicerad

Nu är det möjligt att lämna in gamla flyttkartonger som kommer återanvändas på Återbruket i Köping. Den 8 augusti invigdes containern för “Insamling av flyttkartonger”.

Satsningen ska leda till att flyttkartonger får ett längre liv och samtidigt gynna miljön positivt. Det ska även bidra till att man ser på flyttkartonger på ett annat sätt, inte endast något att återvinna, utan något som går att återanvända. 

– Det här är en aktivitet helt i linje med vår vision. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle, säger Gunnar Weiring, utvecklare på VafabMiljö, i ett pressmeddelande.

För var tionde kartong som lämnas in ska ett träd planteras

Det är företaget Rebox som kommer samla in flyttkartongerna från Återbruket i Köping. Företaget jobbar sedan innan med att skapa ett kretslopp för flyttkartonger.  

Förutom att hämta flyttkartongerna, kommer företaget även plantera ett träd via biståndsorganisationen VI-skogen för var tionde flyttkartong som lämnas in på Återbruket. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.