• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

I en rekoring säljer små lokala företag direkt till konsumenten. Foto: Johan Nilsson/TT

Nya rekoringar startar i Västmanland – fler ska kunna handla direkt från bonden

Publicerad

Nu startar två nya rekoringar i länet där konsumenter kan köpa mat direkt från lokala producenter utan mellanhänder. I mitten på maj ordnas träffar i Köping och Arboga.

Mötena ordnas via sociala medier där konsumenterna lägger beställningar innan. Christoffer Axelsson och Leopold Hjalmarsson är initiativtagarna bakom rekoringen i Arboga. De såg snabbt att medlemsantalet i gruppen ökade till över 1 200 i skrivande stund.

Christoffer Axelsson, som säljer ostronskivling bland annat, tror att coronapandemin gjort att intresset för lokalproducerad mat ökat.

– Folk har insett hur beroende man är av import. Och så vill man inte trängas i affären, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.