Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sjukhuschefen Andreas Ranhem och socialchef Ingrid Strandman ser fram emot ett närmare samarbete mellan region och kommun. Foto: Hanna Eklund

Nya sjukhuset i Sala invigt: ”Blir lättare att jobba på ett sunt sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera år av om- och tillbyggande var det under onsdagen dags för invigning av Västmanlands sjukhus i Sala.

– Det riktigt stora är att vi samlar många under ett och samma tak, vilket gör det lättare att jobba på ett sunt sätt kring patienterna, säger verksamhetschefen Andreas Ranhem.

Under taket till Salas nya sjukhus finns inte bara en bassäng och ett enkelrum med egen toalett, där finns också vårdcentral och ett åttiotal kommunala medarbetare.

– Vi har flyttat in sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter med chefer här och den närheten kommer att förenkla samarbetet och göra det bättre både för personal och patienter, säger Salas socialchef, Ingrid Strandman.

Har det varit ett problem tidigare, vad gäller t ex utskrivning av patienter?

– Nej, i Sala har vi haft ett bra samarbete även tidigare, men att den kommunala hemsjukvården nu sitter här, bredvid några av mina mobila team som också åker hem till patienter, det leder ju till en större personkännedom och förståelse som gynnar patienterna.

I klippet går vi på invigningen, ser oss omkring och får veta mer om vad kommunens närvaro kan innebära för sjukhuspatienter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.