Klara...färdiga...kör! Här svingar de sig ut i nya lekparken i Riddarhyttan. Foto: SVT

Nyrustad lekpark invigd i Riddarhyttan

Publicerad

Arbetet med att åtgärda de slitna och osäkra lekplatserna i Skinnskattebergs kommun är igång. I dagarna nyinvigdes den uppfräschade på Centralvägen i Riddarhyttan, som barnen i området varit med och utformat.

– Den har fått en uppfräschning och nya namnet Hästparken efter en omröstning. Vi har bytt fallskydd, och då valt flis,  och investerat i en helt ny klätterställning som barnen varit med och valt, säger Kristiina Pousar, planeringsstrateg Skinnskattebergs kommun.

Se mer från den ”nya” lekparken i klippet.

Ungefär 200 000 kronor har lagts på arbetet med lekparken på Centralvägen i Riddarhyttan, som bara är en av många i kommunen som behöver åtgärder.

Den besiktning och kartläggning som gjorts av samtliga visar att många lekplatser är i dåligt skick och att fallskydden många gånger har brister.

Vilken lekplats som står på tur och hur mycket pengar som kan spenderas är fortfarande oklart, säger planeringsstrateg Kristiina Pousar. Foto: Jenny Berggren/SVT

Kan det hända att det både försvinner och kommer till lekplatser i samband med en sådan här större översyn?

– Ja, så är det ju. Vi måste titta på totala antalet barn i kommunen och hur många lekplatser vi behöver. Och då kan det ju bli så att någon försvinner och man satsar mer på någon annan istället, Kristiina Pousar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.