Äppelparkens äldreboende Foto: Melker Blomberg/svt abVisa alla (11)
Visa alla (11)

Nytt boende i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes det nya äldreboendet Äppelparken i Hallstahammar, en av de största satsningarna i Hallstahammars kommuns historia.

Boendet har 100 platser fördelat 10 avdelningar och hela bygget är på 11 000 kvadratmeter.

–Det är helt fantastiskt, det har varit en lång process men nu är det klart och det har blivit ännu bättre än vad man förväntat sig, säger Monica Selin, chef för äldreomsorgen i Hallstahammars kommun.

Hus med aktiviteter

Här, i äldreboendet Äppelparken, är det meningen att det ska finnas saker att göra för alla.

– Det blir ett riktigt aktivitetshus. Dels sinnenas trädgård som vi har runt huset, innegården, tränings- och rehabsmöjligheter.

– Man ska ha minst två aktiviteter per dag att välja på när man bor här, säger Monica Selin, chef för äldreomsorgen i Hallstahammars kommun.

Oro om budget fanns

När det kommer till äldreboendet hade kommunen en budget kring 200 miljoner kronor och ett tag fanns orosmomentet att budgeten skulle överskridas.

– Men vad det verkar nu så håller vi oss strax under. Budgeten ser ut att hålla, säger kommunalrådet Catarina Pettersson.

Andra äldreboenden som Lövåsen och Strandgården kommer vara kvar då de platserna är belagda och behövs. Men för Ädelstenen finns andra planer.

– Den tomställer vi och så tittar vi på om vi kommer kunna bygga om den i flera steg för att möta framtida behov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer