Det nya cykelgaraget i Köping Foto: Cyklos AB

Nytt cykelgarage byggs vid Köpings järnvägsstation

Uppdaterad
Publicerad

I höst ska cykelgaraget stå klart vid järnvägsstationen i Köping – lätttillgängligt och med hög säkerhet. Via en app ska man kunna abonnera månadsvis för att komma in i den låsta glaskuben.

I klippet berättar Michael Nyby från tekniska kontoret i Köping mer om det moderna cykelgaraget.

I cykelstaden Västerås är ett nytt stort resecentrum i antågande och inomhusparkering för cyklar finns med i planen. Flera andra kommuner har också planer på att bygga om sina stationsområden, och cykelgarage har varit uppe för diskussion i bland annat Hallstahammar, Surahammar och Sala.

– Vi har inga konkreta planer i nuläget, men i samband med att den norra stationssidan kommer att byggas om, så tittar vi på lösningar kring vad som kan behövas, genom uppslag från omkringliggande kommuner som inspirerar oss, säger Björn Danneby, som är mark- och exploaterings-ingengör vid Sala kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.