Foto: SVT

Offret känt av polisen sedan tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som sköts till döds på Gideonsberg i Västerås under torsdagskvällen var känd av polisen sedan tidigare. Senast för ett år sedan dömdes han till ett kortare fängelsestraff.

Mannen som sköts till döds sent igår kväll förekommer i ett större antal polisärenden. Han hade en umgängeskrets av missbrukare och kriminella och var också själv dömd.

Dörrknackning

Polisen har under fredagen knackat dörr i området och hållit förhör med vittnen som befunnit sig i närheten i samband med skottlossningen. En del spår säkrades också under natten och polisen analyserar nu de fynd och den bevisning som kommit in.

Det finns ännu inte någon misstänkt gärningsman. Polisens presstalesperson Jonas Partheen säger att de jobbar brett med alla typer av uppslag och det betyder också att man i nuläget inte utesluter ett samband med de tidigare skottlossningar som förekommit i stan.

Polisen gör bedömningen att det inte finns någon anledning till oro för boende på området men de grannar SVT pratat med känner ändå obehag med anledning av kvällens och nattens händelse.

”Inte mycket sömn”

– Det är klart det är obehagligt. Vi såg inte det som hände men vi hörde ju skotten. Det har inte blivit särskilt mycket sömn i natt, säger en person boende i närheten.

Boende berättar hur gatan under natten fylldes av poliser och ambulans som körde iväg med offret. Polisen har fortsatt att röra sig i området under fredagen för att samla in vittnesuppgifter och prata med folk.

Polisen genomför dörrknackning i området. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.