Ordningsvakter kommer snart att börja patrullera i Västerås centrum, enligt Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Melker Blomberg.

Ordningsvakter ska hindra butiksstölder och öka tryggheten i Västerås centrum

Uppdaterad
Publicerad

Enligt handlare i Västerås går gäng in i butikerna, tar varor och går direkt ut. Nu sätts ordningsvakter in i Västerås citykärna.
– Det här är en väldigt angelägen åtgärd, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ordningsvakter anlitade av kommunen kommer snart att synas på gatorna i Västerås centrum. Enligt kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck är det någonting som butiker i Västerås centrum förespråkat länge. De menar att gäng kommer och tar produkter från butikerna.

– Det här är jätteviktigt för att kunna stötta polisen i deras jätteviktiga arbete och skapa trygghet i staden, säger han.

Insatser i bostadsområden

Ordningsvakter patrullerar vanligtvis galleriorna men nu ska även vakter synas på gatorna. Det är ännu oklart när ordningsvakter kommer sättas in men enligt Anders Teljebäck är ambitionen att det ska hända i år. 

– Vi gör insatser i våra bostadsområden också och vi prioriterar dem när det kommer till kommunens insatser i förebyggande arbete, Anders Teljebäck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.