Foto: SVT

Övar trick på vår reporter

Uppdaterad
Publicerad

På lördag hålls Västerås kulturnatt som brukar fylla innerstaden med mycket besökare. Ett av kvällens evenemang står Västerås magiska klubb för och magikern Erik Luttropp testade ett av sina trick på vår reporter.

När SVT Nyheter Västmanland träffar Erik Luttropp dagen innan Västerås kulturnatt så har han inte spikat sin repertoar helt.

– Jag kommer köra gamla trick som jag övar in på nytt. En del av greppen är lite som att cykla, men själva trick måste man öva på, förklarar han.

Firar 70 år med show

Västerås magiska klubb firar 70 år på Kulturnatten, men något större firande än ett glas juice blir det inte. Istället kommer de fokusera på att bjuda publiken på show. Först en familjeföreställning med trolleri som passar alla åldrar och sedan blir det så kallad close up-trolleri.

– Det innebär att man trollar väldigt nära åskådaren vid ett bord, med kort eller mynt. Det är min specialitet för att man får kontakt med åskådaren. Ofta ber man åskådaren att hålla ett mynt eller välja ett kort, det blir väldigt intimt, säger Erik Luttropp, magiker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.