Köksbänken är scen när Pandora övar inför Finska mello i hemmet i Kungsör. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Bardisken blir scen när Pandora förbereder sig för mello i Finland

Uppdaterad
Publicerad

Sångerskan och låtskrivaren Anneli Magnusson, eller Pandora som de flesta känner henne som, ska delta i årets mello – i Finland.

– Den här gången så känns det bara 100 procent rätt, säger hon.

Under en pandemi med restriktioner och inställda evenemang har artister haft en högst oklar framtid framför sig. Att då få delta i melodifestivalen med åtminstone ett säker kort har betytt extra mycket just i år säger Pandora.

– Jag har gått och sugit på den här karamellen och vetat att det här kommer inte bli inställt. Det har gjort att jag har kunnat hålla huvudet ovanför vattenytan, säger Anneli ”Pandora” Magnusson.

Fått frågan flera gånger

2003 och 2004 deltog hon i den svenska melodifestivalen (mello), men frågan om hon inte ville vara med i Finlands motsvarighet som heter UMK har hon fått ett antal gånger.

Men det var inte förrän i år som det kändes rätt och då tillsammans med ett gäng finska rappare. Idéen om samarbetet mellan Teflon Brothers och Pandora kläcktes när artisterna träffade varandra av en slump backstage för fyra år sedan och har sedan fått mogna till rätt tillfälle.

– Vi vill med vår låt föra samman människor genom glädje och kärlek och berätta att kärleken inte ser till språkkunskaper eller yttre faktorer. Det är fråga om styrkan i interaktionen utan ord, eller som Pandora uttrycker det ”mental interaction”.

Kan du avslöja något om framträdandet?

– Oavsett hur det går kommer vi att göra ett ”statement” som det kommer att pratas om. Någonting som vi är oerhört stolta över, säger hon.

Anneli ”Pandora” Magnusson repeterar och förbereder sin medverkan i finska mello UMK i villan i Kungsör. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.