Foto: Melker Blomberg/SVT

Bil voltade in i villaträdgård i Västerås efter polisjakt – föraren skadades svårt

Uppdaterad
Publicerad

En personbil voltade in i en villaträdgård i samband med en polisjakt i centrala Västerås under torsdagsmorgonen. Föraren, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus med livshotande skador.

Enligt räddningstjänstens ska polisen ha haft efterfölje på en personbil som kört i hög hastighet. Föraren av bilen ska ha tappat kontrollen och sedan kört eller voltat in i en villaträdgård på Klockartorpet i Västerås.

Polisen uppger att det rör sig om en misstänkt rattfyllerist som vägrade stanna på polismans tecken.

– Vi fick larm om en misstänkt rattfyllerist klockan 06.09 och försökte stoppa föraren. Sedan kolliderade han med en buss och körde av vägen in i en villaträdgård, säger Mikael Hedström på polisen Region Mitt.

Livshotande skador

Bilen ska ha fattat eld i samband med att föraren körde av vägen och polisen sköt av en pulversläckare på den rykande bilen för att få ut mannen. Han fördes med ambulans till sjukhus och bedöms ha livshotande skador.

Föraren misstänks för rattfylleri alternativt grov vårdslöshet i trafik.

Polisen har inga uppgifter om hur hög hastighet föraren var uppe i under biljakten.

– Det är detaljer som är för tidiga att analysera, det får utredningen visa. Jag upplever det som en kortare biljakt som tog stopp inom tio minuter men det får man titta på i efterhand, säger Mikael Hedström.

”Sönderkörd trädgård”

Vid halvåttatiden på torsdagsmorgonen hade räddningstjänsten lämnat platsen, då var kommunens miljö- och hälsoskyddsförvaltning inkopplad och på väg.

– Det har läckt ut en hel del drivmedel. Den söderkörda trädgården kommer sannolikt att behöva saneras, det är stökigt på tomten med sönderkörda saker, säger inre befäl Frank Granath.

Uppdatering 5/6

Klockan 10.04 på fredagsmorgonen meddelade Akademiska sjukhuset i Uppsala, dit föraren transporterats för vård efter onsdagens olycka, att hans tillstånd är stabilt, men att han fortfarande intensivvårdas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.