Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skylten på Stora gatan i Västerås har fått en del uppmärksamhet. ”Det kommer nya skyltar emellanåt men vem som har gjort den här kan man ju undra”, skrattar Per Sundqvist som äger en butik intill. Foto: Jenny Berggren/SVT

Plats blev plast – här är vägskylten som får västeråsarna att dra på smilbanden

Uppdaterad
Publicerad

Att vägskyltarna längs Stora gatan i centrala Västerås körs ner och får ersättas händer då och då. Men vid senaste bytet blev skyltningen inte så tydlig som tänkt – dock uppmärksammad.

– Ja, det har kommit till vår kännedom. Från flera olika håll, säger Elin Enell, trafikingenjör på Västerås stad.

Den felstavade vägskylten – där plats blivit plast – i centrala Västerås har fått uppmärksamhet, inte minst i sociala medier. När SVT är på plats är det flera som går förbi och skrattar.

En av P-vakterna som passerar berättar att hen och kollegorna skrattat gott åt det på lunchen.

Västerås stad: ”Oavsiktligt”

Enligt Elin Enell, trafikingenjör på Västerås stad, handlar det inte om någon kampanj eller inlägg i klimatdebatten utan om ett oavsiktligt misstag som ska rättas till. Det var efter att kommunen beställde omskyltning som entreprenören satte upp nya.

– Det är uppenbarligen en miss med stavningen. Vi får helt enkelt beställa en ny, säger Elin Enell.

Vem får betala för det här misstaget?

– Det måste vi återkomma till. Först måste vi ta reda på var det gått fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.